L - V: 08:00 - 18:00 | S: 08:00 - 14:00

Bd. Nicolae Iorga 41A: 0755 140024 Podu de Piatra-Bd. Nicolae Iorga 2A: 0770 284816 Family Market Miroslava: 0774 455331 Family Market Bucium: 0757
491442
Lunca Cetatuii: 0740 608660

Bd. Nicolae Iorga 41A: 0755 140024 Podu de Piatra-Bd. Nicolae Iorga 2A: 0770 284816 Family Market Miroslava: 0774 455331 Family Market Bucium: 0757
491442
Lunca Cetatuii: 0740 608660

Solicita cont revanzator
Cauta masina

Garantia produselor

 

DECLARATIE DE CONFORMITATE

 

Noi, S.C. AUTOPIT S.R.L, cu sediu in Mun. Iasi, Sos. Bucium, Nr 8A, inregistrat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Iasi, cu J22/3159/2008, Atribut Fiscal RO 24640457, garantam, asiguram si declaram pe propria raspundere, conform prevederilor din Hotararea Guvernului nr. 1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca produsele comercializate de noi din factura anexata la care se refera aceasta declaratie nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc impact ngativ asupra mediului si sunt in conformitate cu documentatia tehnica a fabricantului.

1.       CONDITII DE GARANTIE

Vanzatorul AUTOPIT SRL, certifica prin prezenta ca produsele comercializate corespund documentatiilor de executie ale producatorilor, lucru atestat prin certificatele de calitate emise de catre acestia, si corespund normelor europene de calitate conform marcajelor existente pe fiecare produs in parte.

Vanzatorul AUTOPIT SRL raspunde numai pentru viciile ascunse ale produselor care sunt imputabile producatorului acestora (viciile ascunse care constituie erori de fabricatie, datorate materialelor folosite sau manoperei, care nu au fost cunoscute si nici nu puteau fi cunoscute de catre cumparator/utilizatorul produselor prin mijloace obisnuite de verificare), aparute in conditiile utilizarii lor normale, potrivit destinatiei produselorsi care fac improprie folosirea lor potrivit acestei destinatii.

Garantia se acorda si este valabila numai daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:

i.Garantia se acorda cu conditia montarii produselor intr-o unitate service specializata, autorizata de Registrul Auto Roman potrivit tipului de autovehicul si de lucrarea efectuata;

ii.Garantia este acordata numai in conditiile in care sunt respectate instructiunile de depozitare, transport, montaj si folosire specifice produsului respectiv asa cum sunt acestea mentionate in documentatia tehnica intocmita de producatorul produsului respectiv;

iii.Garantia se asigura numai pentru produsul comercializat de vanzator si nu include montajul;

iv.Certificatul de garantie este completat integral cu toate informatiile mentionate in cuprinsul sau.

2.TERMENUL DE GARANTIE

Termenele de garantie acordate pentru produsele comercializate de AUTOPIT SRL sunt:

i.24 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare la acumulatori, anvelope, alarme auto.

ii.18 luni pentru toate celelalte produse cu exceptia urmatoarelor categorii de produse: accesorii auto, curele (distributie, transmisie), elemente de aprindere, filtre (aer, ulei, combustibil), becuri, stergatoare parbriz, solutii spalat parbriz, uleiuri, aditivi, antigel, lichid de frana, acestea sunt produse consumabile si nu beneficiaza de garantie..

iii.6 luni la piesele pentru autovehicule exploatate in regim de taxi sau scoala de soferi, cu exceptia produselor care au o durata medie de folosinta mai mica conform specificatiiilor tehnice ale producatorului.

iv.Termenul de garantie curge de la data inscrisa in factura de vanzare (data vanzarii).

v.Durata medie de utilizare a unui produs este cu 30 zile mai mare decat termenul de garantie al produsului respectiv.

vi.Pentru curele si ale componente ale sistemului de distributie se acorda garantie in conditiile specificate in documentatia producatorului respectiv in limita numarului de kilometri sau a perioadei de timp la care producatorul autovehiculului recomanda schimbarea componentelor sistemului.

vii.Pentru orice alte produse care au garantie acordata de producator aceasta se va acorda pentru termenul stabilit de acesta si in conditiile mentionate in documentatia producatorului.

3.GARANTIA LEGALA DE CONFORMITATE

In cazul in care cumparatorul este un consumator in sensul prevazut de legislatia in vigoare, acesta va beneficia de toate drepturile ce ii sunt recunoscute de Legea nr. 449/2003 republicata..

Aceste drepturi sunt:

i.Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand produsul a fost livrat.

ii.In cazul lipsei conformitatii, vanzatorul va aduce produsul la conformitate fara plata, in primul rand prin reparareIn cazul in care reparatia nu este posibila , vanzatorul va inlocui produsul cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata.

iii.Aducerea produsului la conformitate va fi realizata intr-o perioada de 15 zile de la data la care consumatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vanzatorurului pe baza unui document de predare-preluare

iv.Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolvarea contractului daca nu beneficiaza de repararea sau inlocuirea produsului, ori daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila sau fara inconveniente semnificative pentru consumator. Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului daca lipsa conformitatii este minora.

v.Raspunderea vanzatorului privind garantia legala de conformitate poate fi angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani de la livrarea produsului. Dupa expirarea acestui termen consumatorul poate pretinde remedierea sau inlocuirea produselor care nu pot fi folosite in scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse aparute in cadrul duratei medii de utilizare, conform legii. Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, termenul de garantie se reduce la acesta durata.

vi.Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o.

vii.Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la mementul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

 

4.PROCEDURA DE FORMULARE A UNEI RECLAMATII LEGATE DE GARANTIE  

Produsul care face obiectul unei reclamatii in garantie va fi expediat catre AUTOPIT SRL la adresa punctului de lucru din Mun. Iasi, B-dul Nicolae Iorga, Nr. 41A insotit de urmatoarele documente:

i.Certificatul de garantie in original, completat integral;

ii.Copie dupa factura de achizitie de la AUTOPIT SRL;

iii.Dovada montarii intr-un service autorizat RAR (deviz de lucru care sa contina felul lucrarii si factura pentru prestarea serviciilor, etc)

iv.Copie dupa certificatul de inmatriculare sau dupa cartea de identitate a autovehiculului pe care a fost montat produsul;

v.O nota de constatare tehnica in care se descrie detaliat defectiunea reclamata, nota de constatare tehnica trebuie sa  includa rezultatele obtinute in urma diagnosticarii defectiunii realizata prin utilizarea mijloacelor specifice in functie de produs, autovehicul, numarul de kilometri si data calendaristica la momentul montarisi la momentul constatarii disfunctionalitati.

!!!  Lipsa unui singur document atrage dupa sine respingerea cazului de garantie

In cazul in care cererea de garantie este acceptata, vanzatorul va lua una di n urmatoarele masuri:

i.Repararea produsului.

ii.Inlocuirea cu un alt produs.

iii. Acordarea unei reduceri de pret, raportata la defectiunea constatata.

iv.Restituirea pretului in cazul in care produsul nu este functional si nici nu poate fi reparat.

Garantia acopera o valoare maxima egala cu valoarea produsului.

In situatia in care persoana care formuleaza reclamatia este un consumator, in sensul prevazut de lege, iar reclamatia care invoca lipsa conformitatii este intemeiata, vanzatorul va repara sau inlocui produsul in termenul mentionat la Art. 3, pct iii de mai sus. In cazul reclamatiilor privind vicii ascunse, vanzatorul va repara sau inlocui produsul in termen de 15 zile calculate de la data finalizarii expertizei tehnice conform art. 13 alin. 2 din OUG21/1992 republicata, in orice alte cazuri reclamatia va fi solutionata intr-un termen rezonabil care va fi adus la cunostinta cumparatorului de catre vanzator.

In cazul inlocuiri produsului in perioada de garantie se vor aplica urmatoarele reguli in situatia in care persoana care formuleaza reclamatia este un consumator, produsul inlocuitor va beneficia de un nou termen de garantie, in orice alta situatie produsul inlocuitor va avea o perioada de garantie egala cu perioada de garantie ramasa pentru produsul initial.

5. RESPINGEREA CERERII DE GARANTIE

Nu se acorda garantie sau aceasta se anuleaza in urmatoarele cazuri:

i.Produsul nu a fost montat intr-un sevice specializat autorizat RAR conform tipului de lucrare sau autovehicul.

ii.Produsul prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, sau actiunea unor factori externi (straini conditiilr normale de functionare).

iii.Produsul prezinta o uzura mai mare decat cea normala.

iv.Produsul se defecteaza in urma unui montaj necorespunzator.

v.Produsul a fost montat inter-un ansamblu cu alte produse modificate sau defecte;

vi.Produsul prezinta deficiente din cauza unui accident rutier sau de alta natura (socuri termice, electrice si mecanice).

vii.Defectiunea este cauzata de lipsa verificarilor la timp sau periodic conform specificatiilor producatorului autovehiculului sau al produsului.

viii.Nu au fost respectate instructiunile de montare, intretinere, depozitare si manevrare.

ix.Cumparatorul nu prezinta certificatul de garantie eliberat de vanzator si factura sau bonul fiscal de cumparare  sau celelalte documente mentionate la Art. 4 din prezentul certificat.

x.Produsele de uzura a caror longevitate depinde de timpul de utilizare a vehiculului.

xi.Produsul nu corespunde autovehiculului pe care a fost montat conform instructiunilor producatorului autovehiculului sau a instructiunilor producatorului produsului.

xii.Produsul prezinta urme de deschidere neautorizata sau sigiliile existente au fost indepartate /desfacute.

xiii.Defectiunea reclamata este minora si nu afecteaza in mod semnificativ functionarea produsului.

xiv.Defectiunea reclamata nu este datorata producatorului sau vanzatorului.

6.       ANEXA FORMULAR CERTIFICAT DE GARANTIE COMERCIALA

!!!     NU SE ACCEPTA LA RETUR PIESELE CU AMBALAJE DETERIORATE (RUPTE, SCRISE, MURDARE), FARA AMBALAJ SAU INCOMPLETE.

 

 

 

 

 

 

 

VANZATOR                                                                                                                                   CLIENT/CONSUMATOR

SC AUTOPIT SRL                                                                                                                  

Semnatura si stampila                                                                                                                     Semnatura

 

Data............................    

                                   

  • Cu deosebită considerație, pentru timpul dumneavoastra,
  • Echipa de consultanti Autopit!
  •  
Acest site foloseste cookie-uri. Continuand navigarea, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor. Puteti vedea aici Politica Cookie si cum le puteti dezactiva. Sunt de acord